dinsdag 30 december 2014

Alblasserbos

Afgelopen 2 dagen ben ik samen met Jefta, Jacob en Rik wezen vogelen in het Alblasserbos van Papendrecht en het Kippenbos. Deze bossen blijven ten slot van rekening toch een van de spannendste gebieden in de Alblasserwaard, en dus nooit verkeerd om eens goed door te speuren.

In het totaal kwamen we tot onze verrassing uit op wel 4 boomklevers. Een soort die in dit gebied vrij schaars is, maar het in de bossen toch goed doet. In het oudste deel van het bos lukte het eindelijk eens aardig om deze soort op de foto te krijgen.


                                                        Boomklever

In het oudste deel van het bos is het op het gebied van vogels vaak het leukst. Zo ook deze dagen weer. In het totaal hadden wen hier 3 matkoppen, 1 sijs, 2 vuurgoudhanen, 2 boomklevers, 6 goudhanen.


                                          Vuurgoudhaan

Opvallend was dat we in het bos totaal 2 tjiftjafs zagen, Niet echt een algemene soort eind december, en al helemaal bizar dat we er 2 zagen.

                                          Tjiftjaf

Opvallend was toen Jacob, Rik en ik zochten naar houtsnippen, we er geen een vonden. Terwijl Jefta en ik de dag daarna opeens 8 houtsnippen zagen! Een mooi aantal voor de Alblasserwaard! Ook leuk was een ree, die vlak voor ons het pad overstak.

Zo zie je maar weer dat het nog aardig wordt beloond om zo nu en dan eens goed het Alblasserbos door te spitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten