zaterdag 14 november 2015

Waterspreeuw ook eindelijk in NL

Afgelopen week werdt er nabij Zutphen een (zwartbuik)waterspreeuw gevonden. In Nederland toch wel een zeldzame soort, die nog hoog op mijn verlanglijstje stond. Een zangvogel die duikt en op de bodem van beekjes loopt, hoe gaaf is dat?! In Schotland heb ik deze soort vorig jaar mooi kunnen zien, maar in eigen land is het toch extra leuk om hem tegen te komen.

Nu had ik het geluk dat we vandaag na wat verplichtingen in Velp waren, dus niet heel gek ver van Zutphen... Na pa en ma even lief aangekeken te hebben, werd er besloten om toch eens voor een keertje te 'twitchen' met het gezin. Een zeldzaamheid opzich!

Na een klein half uurtje rijden, kwamen we net voor de schemer aan bij de beruchte beek. Binnen een minuut zagen we de vogel al zitten op een van de kleine 'kribben', +1 op de Nederlandse lijst! Wat een fantastische vogel! Terwijl de vogel op zijn typische manier foerageerde, trok hij zich helemaal niets aan van de fotografen die vlak voor hem lagen! Wel opvallend dat de regelmatig langskomende trein hem telkens weer liet schrikken. Dit had als resultaat de vogel onder de brug ging vloog. Ook hier trok hij zich niks aan van ons aan, ondanks het feit dat we bijna in zijn nek zaten te hijgen! Meer dan een nieuwsgierige blik naar boven kregen we niet, fantastisch! Ondanks het snel minder wordende licht toch nog een paar plaatjes kunnen schieten.


                                          (zwartbuik)Waterspreeuw

Nadat de trein weer uit zicht was, daalde de vogel weer terug naar de beek, waar hij ongestoord verder ging waarmee hij gestopt was! Wat een kick om deze prachtige vogel van zo dichtbij te mogen zien!



                                          (zwartbuik)Waterspreeuw

De schemer begon aardig in te vallen, voor ons het teken om weer richting Bleskenscity te gaan. Toch een hele mooie afsluiting van deze rustige zaterdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten