zondag 23 maart 2014

Veel vogels in de polder.

Na aardig wat flinke regenbuien was het rond 2 uur vanmiddag droog. Omdat ook het zonnetje er nog een bij ging schijnen besloten me pa en ik om ff een rondje door de polder te maken.

Omdat we de laatste tijd toch nog wel het een en ander zien in het Kippenbos, namen we ook vandaag hier een kijkje. Toen we langs de achterste poel liepen klonk opeens het geluid van de heikikker! Na even goed kijken vonden we 4 mannetjes, waarvan er 1 goed blauw was, leuk!
Tussen de meeuwen die in polder Bleskensgraaf zaten klonk opeens een bekend 'jiauw', zwartkopmeeuw! De meeuwen zaten op een aardige afstand, ondanks dat wel 2 zwartkoppen kunnen vinden. De vogels vlogen al vrij snel richting de andere kant van de weg.
Na wat speuren vonden we hier wel 3 zwartkopmeeuwen! De 3 zwartkoppen waren door hun doorlopend zwarte kop, opvallende rode poten en snavel en spierwitte vleugels vrij gemakkelijk tussen de kok en stormmeeuwen uit te pikken. Leuk!!! Afstand wel wat te groot voor fatsoenlijke foto's.


                                          Zwartkopmeeuwen

Na de vogels mooi gezien te hebben zijn we richting plas-dras Langenbroek gereden. Het eerste wat je hoorde als je de auto uitstapte waren de grutto's die luidkeels hun stukje polder verdedigde.
De plas zat bomvol met grutto's(500+), wintertalingen, wulpen(130), smienten, scholeksters, kieviten en tureluurs. Maar met wat beter zoekwerk konden we nog leuke soorten als: me eerste kleine plevier en regenwulp dit jaar, ijslandse grutto's, bergeenden, 4 bonte strandlopers, 3 kemphanen, wat slobeenden en al klap op de vuurpijl maar liefst 2 pontische meeuwen!!! Voor mij zijn dit de eerste ponten die ik buiten de rivieren zie! Een van de vogels was bijna volwassen, de ander zit in zijn 2e kalenderjaar.

                                           Bonte strandloper

Na ruim een uur lang genoten te hebben van de rust en de vele vogels zijn we richting de Donk gereden. Hier zag me pa namelijk een van de 3 roodhalsganzen die deze winter in de polder verbleef landen. Helaas de vogel niet meer terug kunnen vinden. Wel zat hier een mooie blauwe reiger, die telkens net opvloog als ik een foto wou maken.










                                           Blauwe reiger

Als laatst nog even Gors Landhoeve gecheckt. Dit leverde nog watersnippen, grutto's, ijslandse grutto's, scholeksters, wintertaling en grote mantelmeeuw op. Een van de grutto's was geringd, maar helaas door afstand niet kunnen aflezen.

Al met al weer een heerlijk rondje polder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten