donderdag 1 januari 2015

Start van een nieuw jaar.

Na een lange nacht stond ik vanochtend grieperig op. Helaas, de plannen om even fanatiek te jaarlijsten moesten maar even wachten.
Gelukkig ging me pa in de middag nog even naar de Brabantse Biesbosch. Omdat ik het jaar toch nog wel een beetje in stijl wou beginnen, besloot ik maar mee te gaan.

Onderweg konden de witgat en een kleine 40 andere gangbare soorten op de jaarlijst genoteerd worden. In de Kleine Hardehoek werden nonnetje en bergeend al gretig genoteerd. Buiten deze fraaien eendensoorten zat er op een hekje nog een fraai vrouwtje torenvalk uit te buiken van een net naar binnen geslokte veldmuis.


                                          Torenvak

In de Spieringpolder zwommen nog een aantal nonnetjes. Wat blijven dit trouwens toch ontzettend fraaie eenden!
Polder Hardehoek was aardig leeg. Maar een aantal watersnippen, bonte stranlopers en in het totaal 5 pontische meeuwen zijn het noemen wel waard.

                                          Pontische meeuw

Een stukje verderop vonden we nog een witte kwikstaart en nog een aantal wintertalingen. En zoals gewoonlijk vlogen de talingen vrijwel meteen weg. Gelukkig dit keer nadat ik een plaatje had geschoten.

                                          Wintertaling

De Petrusplaat was erg rustig, en het begon al donkerder te worden. Daarom besloten we om door de polders van Werkendam weer naar huis te gaan.
Bij het gemaal zwom nog een paartje nonnetjes en schoot er een ijsvogel als een raket over het water. Op de Hardehoek zwommen een aantal kleine zwanen, waaronder een met halsband.

Terwijl de lucht prachtig roze kleurde zagen we 9 reeën langs de rustige polder wegen! Blijven prachtige beesten!


De dag eindigde nog een met een fraaie velduil de vlak voor ons vanuit de berm opvloog, en zich even mooi in het licht van de koplampen liet zien! Meteen een nieuwe Biesbosch soort!

Ondanks dat ik niet helemaal fit was, toch een mooi begin van 2015!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten