zondag 4 mei 2014

Temmincks strandloper op Langebroek

Rond kwart over 1 kwam er van Mary vd Es het bericht over de groep dat er een temmincks strandloper op Plasdras Langenbroek zit. Meteen maar even bellen om meer info.
De vogel zat achterop de plas, en er waren veel luchttrilingen dus was hij erg moeilijk. Ondanks dat toch maar even met Jefta wezen kijken.

Aangekomen bij de plas zagen we meteen een groep van 15 kleine plevieren vooraan zitten. Van Mary hoorde we dat hij tussen kleine plevieren zat, dus meteen goed zoeken. En bijna de eerste vogel die ik in de scoop had was de temminck! Deze soort blijft vrij zeldzaam in de Waard. Dit is voor mij de derde keer dat ik hem zie, maar de eerste keer dat ik hem echt mooi en duidelijk in beeld heb!

De vogel liep zo nu en dan langs kievitpullen, die waren zelfs nog groter als het strandlopertje. Helaas verdween de vogel naar een paar minuten al weer tussen het hoge gras, en liet zich wat later op een stuk verdere afstand bekijken.

Ook leuk waren de 15 kleine plevieren. Dit aantal is voor de Waard nog niet eens zo slecht. Mooi gezicht hoe de mannetjes helemaal rechtop gaan staan en zo breed mogelijk proberen te zijn, dit alles om indruk te maken op de aanwezig dames. En als er een concurrerend te dichtbij kwam, dan was het meteen oorlog en vlogen ze elkaar luid roepend achterna.

Toch weer een leuke soort erbij op de jaarlijst. Ed en Mary, hartelijk dank voor het melden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten