woensdag 10 april 2013

Nog maar weer een rondje.

Omdat het vandaag lekker droog was, en ook niet koud. Besloot ik samen met mijn broetje Jefta maar eens op de fiets te stappen om een te kijken wat er in de polder te beleven valt. Op het progamma stond als eerst de tapuiten op polder Oud-Alblas te zoeken. Op het ortolaantje aangekomen was het paartje al snel gevonden. Blijven prachtige vogels, en ook weer een nieuw jaarsoort.


De eerste leuke soort is binnen. Nu maar eens op de plasdras bij de eendenkooi kijken. Buiten enkele grutto's, kieviten, tureluurs, wintertalingen en slobeend valt hier niet echt veel te zien. Daarom maar verder gegaan richting de zijdebrug. Onderweg gouw op de remmen getrapt omdat we opeens een prachtig mannetje zomertaling in de sloot naast ons zagen zwemmen.


Met weer een prachtige waarneming er bij vervolgde we onze rijs verder. Bij de zijdebrug alle bosjes nog eens uitgekamt voor de ransuil, maar helaas kwamen we niet verder als een koperwiek. Daarom maar snel weer doorgefietst. In polder langebroek werden we stop gezet door een groep van 3 regenwulpen die zich nog redelijk lieten bekijken.


Een stukje verderop kwamen we Jacob Molenaar met zijn vader tegen, die net als ons opzoek naar de roodhalsgans van afgelopen zondag waren. Helaas leverde de zoekactie niet veel op, dus zijn we met ze alle naar plasdras langebroek gegaan.
Meteen kreeg ik hier 3 bonte strandlopers en een kleine plevier in de kijker. Na de plas nog eens goed langsgespeurt te hebben kwamen we nog een 2e kleine plever, 2 watersnippen, 3 tureluurs, grutto's en een paartje scholeksters tegen. Ondertussen zongen de veldleeuwerik weer vrolijk, dit deden ze al vanaf de eerste week van maart!
Toen we net op de fiets gestapt waren om naar de donk te gaan, vloog er opeens een slechtvalk langs die het gemunt op een spreeuw had. Na deze prachtige flits fietste we weer verder. Op de weg voor de donk kwamen we nog een ooievaar tegen.
Op de donk kwamen zagen we al snel 8 ringmussen die zich leuk lieten fotograferen.


Voor de rest was er alleen maar het algemenen spul te zien, dat ook net zo mooi is!
Hieronder een paar foto's van de algemene, maar net zo mooie vogels.








We kregen al een belletje van het tuisfront dat het eten klaar staat, dus zijn we maar eens op huis aangegaan.
Onder weg werden we wel tegengehouden door 3 regenwulpen die samen met 30 wulpen over ons heen vloog, en door een gele kwikstaart.


Thuis aangekomen even wat haar van onze hond in de tuin gegooit, en onder het eten was er al meteen een heggenmus die daar dolblij gebruik van maakte.


Al met al een heerlijk dagje met zomertaling, tapuit, slechtvalk, bonte strand, kleine plevier, gele kwikstaart en regenwulp. En onze prachtige Hollandse standvogels.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten