zaterdag 27 april 2013

Roodkopklauwier!

Omdat het weer vandaag lekker zonnig was, ben ik maar weer eens bij me pa in de auto gestapt om naar de Maasvlakte te gaan. Maar eerst ff een kijkje nemen op kinderdijk. Dit leverde nog een snor, visdieven, baltsende bruine kieken en als klap op de pijl nog een buidelmees die luidroepend een rondje over ons hoofd!
Rond 2 uur zijn we weer in de auto gestapt, om richting de Maasvlakte te gaan. Daar aangekomen was de  de roodkopklauwier al snel gevonden, doordat er meerdere vogelaars vanuit de auto met 400mm toeters uit het raam stonden. Dus wij de auto ook maar stil gezet. En al snel zagen we deze prachtige vogel boven in de boom zitten!!! Wat een prachtig beest.


Dit is al weer mijn 264e soort voor NL! Omdat de vogel na een halfuurtje zich niet meer liet zien zijn we nog een stukje verder gereden. Omdat de zon nog steeds lekker scheen zette we de auto maar neer, om ff een rondje te lopen. Toen we net het dijkje opliepen kwamen we al een mooi mannetje tapuit tegen.


Een stukje verderop kwamen we nog eens een groep van 15 tapuiten tegen. Ook waren een kramsvogel, grasmus en een regenwulp het noemen waard.


Rond 5 uur kwamen we weer terug bij de auto. En besloten nog eens te kijken of de roodkop zich nog even de tijd nam voor foto's.
Maar eerst nog even hard op de rem getrapt omdat er een prachtige patrijs op een paar meter naast de auto zat!



Een stukje verderop zaten ook nog 2 kneutjes naast het pad.


Op de plek van de roodkopklauwier was ondertussen niemand meer te bekennen. Na een tijdje zoeken konden we de vogel niet meer vinden. Toen we net vanplan waren om weer terug naar huis te keren, zag ik de vogel ineens net naast de auto zitten!!!!
De vogel liet zich dit keer prachtig bekijken, en kon ook nog eens aardig op de foto gezet te worden.





Na de vogel ruim een halfuur bewonderd te hebben, zijn we over tevreden richting huis gegaan.
Met een buidelmees, patrijs en een prachtige roodkopklauwier!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten