dinsdag 9 april 2013

Rondje polder

Deze week is het toetsweek bij mij op school. Dit houd in dat er dus lekker veel uitval is! Zo ook op de maandag middag. Dat betekend dus lekker vogelen. Na even mijn bio overgekeken te hebben Joas Sluimer opgebeld om daarna om 3 uur bij de Zeemansweg te staan. We beginnen de tocht in polder Zevenhoven wat niet meer dan een paar witte kwikken, graspiepers en 3 grutto's opleverd. Op de geerweg aangekomen hebben we nog even een stop bij plasdras Langebroek te maken. Geen slechte keus want dit leverde 7 kleine plevieren, 17 grutto's, 2 scholeksters, mannetje pijlstaart en een prachtige bonte strandloper in ruikleed!


Na wat plaatjes gemaakt te hebben zijn we verder gegaan. Tot dat we tegen gehouden werden door een prachtig mannetje roodborsttapuit die op een van de hekken langs de weg zat. Gouw gestopt om foto's te maken, maar helaas had de vogel ons meteen door en was hij ineens compleet verdwenen. Hierna nog 5 minuten gezocht, maar dat leverde helaas niks meer op. Ondertussen had  Jacob Molenaar bij ont toegevoegd om ons de rest van de rijs te vergezelen. Aangezien er een ransuil bij de Zijdebrug zit was gezien, zijn we daar maar eens heen gegaan. Net voor de Zijdeweg kwamen we langs een akker vol met kwikstaarten en meeuwen. Aangezien ik gele kwikstaart nog aan de jaarlijst moet toevoegen voor de zeker het akkertje maar even afgekeken. En niet zonder succes want er zaten 2 prachte gele kwikken in zomerkleed! Na deze prachtige vogeltjes een goed beken te hebben zijn we de zijdeweg opgefietst om bij de brug een even de bosjes door te kammen. Onderweg nog een mooie boerenzwaluw. Maar helaas brachten de bosjes niet meer op dan een fazant.  Omdat we nu toch in de buurt van plasdras Oud-Alblas waren besloten we daar nog eens een kijkje te gaan nemen.
Dit leverde helaas niet meer dan een roepende bontbek op.

Omdat het eten ondertussen thuis wel klaar zou staan, zijn we maar eens op huis aan gegaan. Maar wel met een leuk rondje achter de rug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten